Ν. Παπαθανάσης για Πλατυγιάλι : Περιμένουμε τους επενδυτές και τις τράπεζες να καταλήξουν

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για να συμμετάσχει στην ανοικτή συνεδρίαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Συνδέσµου Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών Πελοποννήσου & ∆υτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνεδρίαση είχε αμιγώς οικονομικό – επιχειρηματικό ενδιαφέρον καθώς στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ακόμη η Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης, ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συµµετοχών & Περιουσίας Α.Ε. του γνωστού Υπερταμείου.

Ο Ν. Παπαθανάσης ωστόσο μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη. και στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται ή δρομολογούνται στην Αιτωλοακαρνανία. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δούμε στρατηγικές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία. Υπάρχει ήδη μία, η οποία ήδη προχωρά, είναι ένα σύγχρονο τουριστικό κατάλυμα από μια ξένη εταιρεία. Είναι κάτι που το «τρέχουμε» όσο μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στο Βαρκό στην Πογωνιά του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Αναφορικά με την επένδυση που δρομολογείται για το λιμάνι του Πλατυγιαλιού και τη μετατροπή του σε μαρίνα mega – yachts o N. Παπαθανάσης ανέφερε : «Για το Πλατυγιάλι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και ήδη έχουν προχωρήσει οι επενδυτές με μία από τις δύο τράπεζες, γιατί κατ’ ουσία οι δύο τράπεζες είναι οι ιδιοκτήτριες και ετοιμάζουν το στρατηγικό τους σχέδιο. Αναμένουμε να προχωρήσουν, έχουμε δει τα σχέδιά τους, αλλά θα πρέπει, αφού ολοκληρώσουν και αφού ξεκινήσουν την κατάθεση, στη συνέχεια να συζητήσουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Πάντως, πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον».