O Γ. Παπαναστασίου έχει “λοκάρει” Σκρέκα και πυροβολεί”

Με τον Υπουργό Ενέργειας Κ. Σκρέκα τα… έβαλε για ακόμη μια φορά ο Γ. Παπαναστασίου μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή στην Αθήνα. Σχολίασε το γεγονός ότι την ώρα που τo μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε και για τους Δήμους είναι η ενεργειακή κρίση ο Υπουργός Ενέργειας μετέθεσε το ραντεβού με την ΚΕΔΕ για 15 μέρες μετά. «Και ενώ ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται εδώ και προσπαθεί να βοηθήσει με την έκτακτη ΚΑΠ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα ανταποδοτικά, στο αντίποδα ο Υπ. Ενέργειας, που ήταν να συναντηθούμε μαζί του τη Δευτέρα, μας βάζει ραντεβού για μετά από 15 μέρες…» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόσθεσε σχολιάζοντας «λες και δεν τρέχουν οι εξελίξεις, λες και θα τα πούμε την Πρωταπριλιά…».

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου επικαλέστηκε στιχομυθία του με τον Κ. Σκρέκα σε παλαιότερη συνάντηση με την ΚΕΔΕ για το ενεργειακό κόστος και το τέλος ταφής απορριμμάτων. «Δεν θα πληρώσετε τίποτα οι Δήμοι; Ούτε ρεύμα, ούτε τέλη ταφής;» φέρεται να ρώτησε σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου ο Κ. Σκρέκας. Η απάντηση του Γ. Παπαναστασίου ήταν «θα τα πληρώσουμε όλα, αρκεί να μας δώσουν τα 13 δισ. που μας χρωστάνε» αναφερόμενος στους θεσμοθετημένους και παρακρατημένους πόρους από την Αυτοδιοίκηση.

«Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη μόνο το ψωμί, αλλά και το νερό» πρόσθεσε ο Γ. Παπαναστασίου σχολιάζοντας την επιδότηση στους φούρνους για την ενεργειακή κρίση. «Έπρεπε σήμερα κιόλας να ανακοινώνεται αντίστοιχη επιδότηση για τις ΔΕΥΑ, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιδοτηθούν οι ΔΕΥΑ και όχι να περιμένουμε να συναντηθούμε μετά από 15μέρες την ώρα που υπάρχουν ΔΕΥΑ που τους κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι και δεν θα μπορούν να δώσουν νερό στους δημότες» είπε ο Γ. Παπαναστασίου.

«Η Αυτοδιοίκηση είναι έρωτας και εμείς είμαστε ερωτευμένοι, αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας ξενερώσουν. Εμείς δεν θα ξενερώσουμε, γιατί το αγαπάμε αυτό κάνουμε, γιατί είμαστε στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, οι άνθρωποι που πολίτης λέει πρώτα τα παράπονά του» είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αγρινίου και εξήγησε ότι η Αυτοδιοίκηση ζητά απλώς τη βοήθεια που χρειάζεται να μπορέσει να στηρίξει την κοινωνία.