Στο… Θεό σηκώνει ο Γ. Παπαναστασίου το θέμα της Μητρόπολης

Σε μια ημέρα με υψηλό εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό και με την Κυβέρνηση να φέρεται να μετρά τα υπέρ και τα κατά μιας παρέμβασης στο χωροταξικό των Μητροπόλεων στην Αιτωλοακαρνανία, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου προέβη σε νέα παρέμβαση ζητώντας με επιτακτικό τρόπο μάλιστα τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη δημιουργία Μητρόπολης Αγρινίου και Αμφιλοχίας με έδρα το Αγρίνιο.

Σε δήλωση του στη δεξίωση που ακολούθησε μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου μεταξύ άλλων ο Γ. Παπαναστασίου σημείωσε: «Κάθε μέρα τέτοια χρόνο μαζί μας είχαμε τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά, εύχομαι ότι σε κάθε εθνική εορτή θα έχουμε το νέο Μητροπολίτη Αγρινίου και Αμφιλοχίας, γιατί αυτή είναι η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας που θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους». Πρόσθεσε μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου πως “δεν έχει κανείς και κανένα δικαίωμα να αντιταχθεί στην πλειοψηφία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας και στην θέληση της Ιεραρχίας”. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αγρινίου κάλεσε “τους Βουλευτές, ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς βουλευτές, να μην επιτρέψουν να αλλάξει κανείς την απόφαση της Ιεραρχίας Της Εκκλησίας που είναι η δημιουργία μια νέας Μητρόπολης”. “Αν δεν είναι αυτή η απόφαση θα μας βρουν όλους απέναντι” κατέληξε ο Γ. Παπαναστασίου.

Πάντως την ώρα που η κυβέρνηση φέρεται να αναζητεί σημάδια συναίνεσης στην τοπική κοινωνία για την όποια αλλαγή στον εκκλησιαστικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου επέλεξε σε μια ημέρα εθνικής ομοψυχίας να διχάσει με την αυστηρή του δήλωση. Παράλληλα κάνει μια αυθαίρετη ερμηνεία και “δημοσκόπηση” μιλώντας για την πλειοψηφία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας που δήθεν επιθυμεί διακαώς την συγκεκριμένη αλλαγή. Δεν μπορεί όμως να θεωρηθούν ως πλειοψηφία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας οι παρεμβάσεις κάποιων συλλόγων ή φορέων, που είτε έχουν εμφανείς σχέσεις με την τοπική Εκκλησία, είτε πρόκειται απλώς για κάποιες παρεμβάσεις εκφράζουν μόνο τα ΔΣ συλλόγων και σωματείων. Το συγκεκριμένο θέμα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία είναι πολύ χαμηλά στην ατζέντα της κοινωνίας και είναι παράδοξο που οι δήμαρχοι της περιοχής – καθώς ανάλογες παρεμβάσεις είτε υπέρ, είτε κατά των αλλαγών στις Μητροπόλεις, έχουν εκφράσει οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Θέρμου- δεν το αντιλαμβάνονται…