Αιτωλοακαρνανία : Μικρή μείωση των κρουσμάτων

Μικρή κάμψη παρουσιάζουν οι νέες μολύνσεις της covid μετά τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων που καταγράφτηκε στην Αιτωλοακαρνανία κατά τη δεύτερη και Τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, αμέσως μετά δηλαδή το τριήμερο της Αποκριάς.

Την εβδομάδα που πέρασε 21 έως 27 Μαρτίου καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία 3.000 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά 13,6% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν εντοπιστεί συνολικά 3.476 νέα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη εβδομάδα του μήνα είχαν εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία λιγότερα από 2.000 νέα κρούσματα. Ωστόσο κατά τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου παρουσιάστηκε αύξηση κατά 37% και κατά 47% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου είχε καταγραφεί στην περιοχή μια σημαντική αποκλιμάκωση του αριθμού των νέων μολύνσεων. Ωστόσο οι αποκριάτικες ημέρες, όπως ήταν ίσως αναμενόμενο, ανέτρεψαν εντελώς την τάση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει ακόμη αρκετά υψηλός, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε πάνω από 2.000 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση στην Αιτωλοακαρνανία, όταν τόσα κρούσματα καταγράφονταν στη διάρκεια μηνών… σε άλλες φάσεις της πανδημίας.

Παρ’ όλα αυτά και σε τοπικό επίπεδο, όπως και πανελλαδικά η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας και οι νέες νοσηλείες παραμένουν σε τάση αποκλιμάκωσης.