ΧΥΤΑ Παλαίρου : «Όχι» στη μεταφορά 2.500 πρόσθετων τόνων σκουπιδιών από το Μεσολόγγι

3.500 τόνους απορριμμάτων από το Μεσολόγγι έχει συναινέσει έως τώρα ο Σύνδεσμος του ΧΥΤΑ Παλαίρου. Ο Δήμος Μεσολογγίου επανήλθε με νέο του αίτημα για μεταφορά 2.500 επιπλέον τόνων απορριμμάτων, όμως ο Σύνδεσμος του ΧΥΤΑ Παλαίρου με οριακή πλειοψηφία αυτή τη φορά αρνήθηκε.

Ο Δήμος Μεσολογγίου επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη συσσώρευση των απορριμμάτων, ειδικά λόγω των εορτών Εξόδου, του Πάσχα και τις αποφάσεις για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, επανήλθε με νέο του αίτημα. Για το θέμα υπήρξε ισοψηφία με την ψήφο του προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου, Θ. Κασόλα, να μετρά ως διπλή και να κρίνει επί της ουσίας την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου στο Σύνδεσμο, ο Δήμαρχος Γ. Τριανταφυλλάκης και ο αντιδήμαρχος Σ. Γερόλυμος, ήταν θετικοί στο αίτημα του Δήμου Μεσολογγίου. Δεν συνέβη το ίδιο όμως για το εκπροσώπους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, που μάλλον προβληματίζονται από το γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ Παλαίρου αυτή την περίοδο δέχεται σκουπίδια και από την Κέρκυρα.