Ελεύθεροι δύο επαγγελματίες του Αγρινίου που κατηγορούνται για απάτη στη Φθιώτιδα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν δύο γνωστοί επαγγελματίες του Αγρινίου που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη.

Μετά την απολογία τους σήμερα και με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Λαμίας οι δύο γνωστοί Αγρινιώτες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία, παραγωγή και επεξεργασία κρεάτων και ζωοτροφών, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής τους.

Οι δυο επαγγελματίες κατηγορούνται πως την περίοδο 2017-2018 εξαπάτησαν 12 παραγωγούς και έναν αγροτικό συνεταιρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, προξενώντας ζημιές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία φέρονται να αγόραζαν ζωοτροφές με ακάλυπτες επιταγές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορούσε την απάτη κατά εξακολούθηση με προσδοκώμενο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, καθώς επίσης και την κατηγορία της υπερημερίας αγοραστή αγροτικών προϊόντων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr ανέφερε σχετικά με τη σημερινή εξέλιξη: «Ανέλαβα την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων μετά από ενδελεχή μελέτη της εις βάρος τους σχηματισθείσης ποινικής δικογραφίας και διαπίστωσα πολλά κενά στα εισφερθέντα από την πλευρά των μηνυτών αποδεικτικά στοιχεία, αφήνοντας έωλη την εις βάρος τους κατηγορία τόσο ως προς το πραγματικό της, όσο όμως και ως προς το νομικό της μέρος, την οποία ούτως ή άλλως αρνούνται μετ’ επιτάσεως οι εντολείς μου στο σύνολό της».