“Λαμπόγυαλο” από βανδαλισμούς το 1ο Λύκειο Αγρινίου – Αναστέλλονται για αύριο τα μαθήματα

Έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια του σχολείου
Απροστάτευτα τα σχολικά κτίρια στο Αγρίνιο

Έγινε και αυτό σε σχολείο του Αγρινίου! Οι βανδαλισμοί στο κτίριο του 1ου Λυκείου Αγρινίου είχαν ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί για αύριο το σχολείο να παραμείνει κλειστό. Αν και οι βανδαλισμοί σε σχολικά κτίρια δεν είναι τωρινό φαινόμενο, στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα για να προστατευτεί η δημόσια περιουσία, αλλά και η εκπαιδευτική διαδικασία.

Tα σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν μείνει χωρίς σχολικούς φύλακες, με αποτέλεσμα ενίοτε ακόμη και μέρα μεσημέρι να καταγράφονται βανδαλισμοί. Στο Αγρίνιο αν και το πρόβλημα έχει επισημανθεί από όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, καθώς πολλές φορές βανδαλισμοί καταγράφονται ακόμη και στα Δημοτικά Σχολεία, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα, προκειμένου να αυξηθεί η επιτήρηση των σχολικών χώρων ιδίως τις ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων, αλλά και συνδικαλιστές του εκπαιδευτικού χώρου έχουν συζητήσει ως μέτρο προστασίας των σχολείων την τοποθέτηση καμερών, συναγερμών, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά τόσο κατά των βανδαλισμών, αλλά και των διαρρήξεων κλοπών που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς σε σχολεία της περιοχής. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει γίνει κάτι…

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Δήμο Αγρινίου με απόφαση του Αντιδημάρχου Αγρινίου Χρήστου Ζαρκαβέλη αναστέλλεται η λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου για αύριο Τετάρτη 11 Μαΐου.

Εκτεταμένες ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες προέβησαν σε καταστροφές και έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια της κεντρικής εισόδου και περιμετρικά του σχολείου. Η Διεύθυνση του σχολείου αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και τη Δημοτική Αρχή.

«Τα σχολεία είναι χώροι γνώσης, κοινωνικοποίησης και δημιουργίας για τα παιδιά μας και δεν πρέπει να αντικρίζουν τέτοιες πρωτοφανείς πράξεις βανδαλισμού. Προχωρούμε άμεσα σε αποκατάσταση των ζημιών, ώστε το κτίριο να είναι ξανά λειτουργικό», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης.