Κ. Λύρος : Αν δεν πληρώσουμε όλοι, δεν θα μπορεί να σώσει κανείς τη ΔΕΥΑΜ

Η δύσκολη οικονομική και όχι μόνο κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου είναι γνωστή. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος για άλλη μια φορά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά για μη ακόμη φορά έστειλε μήνυμα με νόημα για τις παράνομες συνδέσεις που υπάρχουν στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου.

«Δεν είναι μόνο ότι δεν πληρώνει κάποιος και αυτό είναι σε βάρος αυτού που πληρώνει, είναι και η πίεση που δημιουργείται στα δίκτυα του νερού» ανέφερε ο Κ. Λύρος, ενώ σε σχέση τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜ ανέφερε ότι υπάρχουν διευκολύνσεις για ρυθμίσεις με δόσεις από την πλευρά της ΔΕΥΑΜ, ωστόσο σύντομα οι οφειλές θα πάνε στην Εφορία. «Αν δεν πληρώσουμε όλοι, δεν θα μπορεί να σώσει κανείς τη ΔΕΥΑΜ» ανέφερε εμφατικά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, παρομοιάζοντας την κατάσταση με τα ΤΟΕΒ.

Προβληματισμός για τα έργα από τις ανατιμήσεις και τις συνήθεις καθυστερήσεις

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η ΔΕΥΑΜ έχει δρομολογήσει έργα που βελτιώσουν την εικόνα των δικτύων, θα μειώσουν τις παράνομες συνδέσεις, αλλά και τα λειτουργικά κόστη της Επιχείρησης. Για παράδειγμα ένα τέτοιο έργο είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Μεσολογγίου. Στην παρούσα φάση ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός και στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου για την εξέλιξη των έργων, λόγω του κύματος των ανατιμήσεων στα υλικά, το ενεργειακό και μεταφορικό κόστος.

«Εμείς από την πλευρά μας οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα, όμως αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα κινδυνεύει να σταματήσουν τα έργα και να τα εγκαταλείψουν οι εργολάβοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Λύρος. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να «κουμπώσει» με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των έργων (ενστάσεις, καθυστερήσεις στον προσυμβατικό έλεγχο κτλ), που δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός να είναι έντονος.