Φετός απλώς η Κεραμέως περιόρισε το λαϊκισμό της

Το ΦΕΚ με τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια της χώρας είναι γεμάτο παύλες… Παύλα υπάρχει δίπλα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που θα έχουν μηδενικό αριθμό εισακτέων… Και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τα μισά από 10 πανεπιστημιακά Τμήματα με έδρα έκτος αχαϊκής πρωτεύουσας.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας, που με τη Νίκη Κεραμέως στα ηνία μιλάει συνεχώς για το μεταρρυθμιστικό πνεύμα σε αντιδιαστολή το λαϊκισμό, που χρειάζεται η Παιδεία, φέτος εν αντιθέσει με πέρυσι έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Γιατί όταν σου λέει ένα Τμήμα «με το προσωπικό και τις υποδομές που έχω μπορώ να εκπαιδεύσω 90 φοιτητές» και εσύ του δίνεις στη θεωρία 280 θέσεις φοιτητών, μόνο για να κατευνάσεις τα τοπικά πνεύματα, που συνήθως μετρούν μόνο «κεφάλια», μόνο μεταρρυθμιστής δεν είσαι.

Αυτό ακριβώς έκανε πέρυσι το… μεταρρυθμιστικό Υπουργείο με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων εδώ στο Αγρίνιο. Φέτος όμως «προσγειωθήκαμε» από τους 280 στους 120 εισακτέους…