Γέφυρα ΟΣΕ στον Εύηνο : Πέντε μήνες για να διαπιστωθεί αν τα βάθρα είχαν θεμελίωση ;

Οριστική ταφόπλακα στη γέφυρα του ΟΣΕ στον Εύηνο έβαλε κατά τη συνάντησή του με εκπρόσωπους του Δήμου Ναυπακτίας και της Κοινότητας Γαλατά, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Με αφορμή την επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείο στην Αιτωλοακαρνανία, οι εκπρόσωποι της περιοχής επιδίωξαν και πέτυχαν μια συνάντηση με το Γ. Καραγιάννη. Εκεί ο Υφυπουργός επανέλαβε ότι τελικά η σιδηροδρομική γέφυρα δεν θα διασωθεί, παρά την επιμονή των τοπικών κοινωνιών, να λειτουργήσει ως ενδιάμεση λύση για την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας.

Γιατί όμως; Η απάντηση επιδέχεται κριτικής… Τα βάθρα της γέφυρας του ΟΣΕ δεν έχουν επαρκή θεμελίωση! Χρειάστηκαν άραγε πέντε μήνες για να διαπιστωθεί ότι τα βάθρα της γέφυρας δεν έχουν θεμελίωση; Οι κάτοικοι της περιοχής είναι λογικό να αισθάνονται απογοητευμένοι από την έως τώρα εξέλιξη των πραγμάτων.

Και για ένα επιπλέον λόγο θα πρέπει να περιμένουν όπως ενημερώθηκαν χθες μέχρι τον Σεπτέμβριο για την ολοκλήρωση της προσωρινής αποκατάστασης της κυκλοφορίας με την κατασκευή γέφυρας, νότια της σημερινής…