“Τρέχει” η ανάπλαση του Πάρκου [pics]

Δύο μήνες περίπου από τότε που το Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου έκλεισε για το κοινό, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλασή του και το έργο προχωρά απρόσκοπτα και εντός χρονοδιαγράμματος.

Η ήπια ανάπλαση που έχει σχεδιάζει ο Δήμος Αγρινίου έχει μετατρέψει πλέον το πάρκο σε ένα μικρό εργοτάξιο «χειρουργικών» παρεμβάσεων. Ήδη σε αυτή τη φάση, όπως διαπίστωσε και ο φακός τoυ ΑγρίνιοCulture.gr, οι περισσότερες εργασίες επικεντρώνονται στο «ανοικτό» μέρος του πάρκου προς την πλευρά της οδού Ξενοπούλου, όπου κατασκευάζονται τα αποστραγγιστικά δίκτυα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν πιο εντατικά εργασίες για τη διαμόρφωση των μονοπατιών στο «δασωμένο» μέρος του Πάρκου πίσω από τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια. Ήδη το προηγούμενο διάστημα σε αυτό το τμήμα του Πάρκου έγιναν καθαρισμοί στη βλάστηση και αποξήλωση των δένδρων που είχαν σημανθεί από το Δασαρχείο Αγρινίου.

Η «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.191.371,26 € ευρώ συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και ανάδοχος του έργου είναι η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, θυγατρική του Ομίλου “Άκτωρ”.

Οι εργασίες στοχεύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου, με ήπιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν :
Τις εισόδους του Πάρκου
Τη διαμόρφωση της υφιστάμενης δεξαμενής
Τη παιδική χαρά
Το πλάτωμα των υφιστάμενων κτιρίων
Δημιουργία δημοτικού φυτώριου
Τη διαμόρφωση του βορειοδυτικού τμήματος του Πάρκου
Υφιστάμενα μονοπάτια
Αποκατάσταση φθορών περίφραξης
Αστικό εξοπλισμό, φωτισμό

Πάρκο Ανάπλαση