O ΣΥΡΙΖΑ “διάβασε” τη νίκη Φαρμάκη και κινείται αναλόγως στη Δυτική Ελλάδα

Η κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα κεντρική επιτροπή του κόμματος έβγαλε πολλά μηνύματα. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα έβγαλε πολλά συμπεράσματα από τις περιφερειακές εκλογές του 2019 και την «ανατροπή» του Απ. Κατσιφάρα από το Νεκτ. Φαρμάκη. Μια «ανατροπή» που προήλθε από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και για την ανάδειξη των 20 εκπροσώπων της Δυτικής Ελλάδας στη κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο η αναλογία των εκπροσώπων του κάθε νομού, όσο και η σειρά κατάταξης εκπέμπουν μηνύματα.

Όταν για παράδειγμα στους επτά πρώτους μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ οι τέσσερις είναι Αιτωλοακαρνάνες, αυτό κάτι λέει… Όταν ο Θάνος Μωραΐτης, που μπορεί να είναι εμπειρότατος πια, αλλά δεν παύει να είναι σχετικά «φρέσκος» στο ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνά τη Σία Αναγνωστοπούλου, που έχει μακρά διαδρομή στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως αυτό να μην είναι τυχαίο. Εξάλλου, η αναλογία που διαμορφώθηκε στην 20αδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δυτική Ελλάδα, δεν αντικατοπτρίζει απολύτως και τις πληθυσμιακές διαφορές μεταξύ των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας, όταν υπάρχουν 7 Αιτωλοακαρνάνες, 7 Αχαιοί και 6 Ηλείοι.

Όλα αυτά κάποιοι τα κρίνουν ως προμηνύματα για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Ελλάδα στις περιφερειακές εκλογές του 2023. Ίσως βέβαια είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα… Από την άλλη όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ιστορικά σπανίως κινείται μέσα από συμπτώσεις…