Εκδήλωση τιμής για τη θυσία των προγόνων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου εκδήλωση «Αγάπης» αφιερωμένη αφενός στο αναστάσιμο μήνυμα και αφετέρου στη θυσία των προγόνων μας.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από τρία τμήματα:
• Στο πρώτο τμήμα η χορωδία ιεροψαλτών Αγρινίου «Άνθιμος ο ιεροδιάκονος» έψαλε αναστάσιμους ύμνους και ψαλμοτράγουδα μεταφέρνοντάς μας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της σωτηρίας.
• Στο δεύτερο τμήμα η παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου μας ταξίδεψε στην ελληνική ιστορία μέσα από τραγούδια αφιερωμένα στη Σμύρνη και στο θρύλο του μαρμαρωμένου βασιλιά, ενώ τα παιδιά μας εξέφρασαν μελωδικά την εμπειρία τους από τα κατηχητικά μαθήματα της χρονιάς.
• Στο τρίτο τμήμα της εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο «Οι υιοί των Κομνηνών», ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό ελληνισμό και στη γενοκτονία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των 32 εθελοντών καθηγητών του κοινωνικού φροντιστηρίου ‘Άγιος Ιωάννης Βραχωρίτης» που για 10η συνεχή χρονιά προσέφεραν απλόχερα σε 235 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και με την απονομή των πιστοποιητικών Πρώτων Βοηθειών σε 40 άτομα της νεοσύστατης ομάδας Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου(Ε.Δ.Α.) από τον πρόεδρο των Ελλήνων Διασωστών Χαράλαμπο Ασλανίδη, ο οποίος μετέβη από τη Θεσσαλονίκη στο Αγρίνιο για την εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 ακόμα μέλη της Ε.Δ.Α. θα πάρουν πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών στα μέσα του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαράλαμπος Ασλανίδης στο τέλος της εκδήλωσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και άσκηση στο τέλος της οποίας θα δοθεί πιστοποίηση για τη διαχείριση των καταστροφών που επιφέρει ο σεισμός. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες, μέλη της Ε.Δ.Α θα εκπαιδευτούν από το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα στην πυρόσβεση, ώστε να προσφέρουν όπου κληθούν το καλοκαίρι και να βοηθήσουν στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς.