Επαναλειτούργησε το Β’ Υποθηκοφυλακείο στο Αγρίνιο

Σε νέο χώρο, στη διασταύρωση των οδών Τσικνιά και Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο του Αγρινίου ξεκίνησε προ ημερών να επαναλειτουργεί το Β’ Υποθηκοφυλάκειο Αγρινίου, μετά από πέντε περίπου μήνες, όπου η υπηρεσία παρέμενε ανενεργή.

Ως γνωστόν στο Β’ Υποθηκοφυλακείο Αγρινίου μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας, η θέση έμεινε κενή και παρόλο που με απόφαση της προέδρου των Πρωτοδικών ορίστηκε για τη θέση συμβολαιογράφος της περιοχής, αρνήθηκε τη θέση, με αποτέλεσμα το Β’ Υποθηκοφυλακείο να παραμένει ανενεργό σωρεύοντας εκκρεμείς υποθέσεις- αιτήσεις σε μια σειρά από κρίσιμες διαδικασίες, που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι πολίτες, όπως υποθήκες, κατασχέσεις, μετεγγραφές κ.ά.

Τελικά, παρόλο που δεν υπήρχε κάποια παρέμβαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε προχώρησε η συγχώνευση με το Α’ Υποθηκοφυλάκειο που είχε προταθεί, βρέθηκε ο συμβολαιογράφος, που ανέλαβε να επαναλειτουργήσει την υπηρεσία. Πρόκειται για το γνωστό και έμπειρο συμβολαιογράφο του Αγρινίου, Νίκο Τηλιγάδα. Και σίγουρα μετά από μήνες που η υπηρεσία παρέμενε ανενεργή, ο όγκος της δουλειάς που έχει συσσωρευτεί είναι τεράστιος.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται τα Υποθηκοφυλάκεια του Αγρινίου, πιθανότατα εντός του 2022, να καταργηθούν με την ένταξή τους στο κτηματολογικό Υποκατάστημα του Αγρινίου. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα, μόνο που ως φαίνεται, το χρονοδιάγραμμα έχει πέσει έξω… καθώς και λόγω της πανδημίας η διαδικασία, που αφορά φυσικά το σύνολο της χώρας, έχει πάει πίσω… και μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει περί τα 50 από τα 92 κτηματολογικά υποκαταστήματα που προβλέπονται.