ΜΕΘ Αγρινίου : Διαλέγεις και παίρνεις αίτια για τη θνητότητα

Από όλα έχει ο μπαξές και ο καθένας μπορεί να διαλέξει. Ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, έλλειψη εμπειρίας, η βαρύτητα των περιστατικών. Ό,τι θέλει μπορεί κανείς να διαλέξει για να αποδώσει το απόλυτο ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου για τους σχεδόν επτά μήνες που νοσήλευε αποκλειστικά ασθενείς με covid. Ενδεχομένως να ισχύουν και τα τρία.

Πάντως η αναφορά Πλεύρη για ενδονοσοκομειακό μικρόβιο δεν επιβεβαιώθηκε από τα όσα είπε η Μίνα Γκάγκα από το πιο επίσημο ομολογουμένως βήμα της Βουλής εν αντιθέσει με μια συνέντευξη του Υπουργού. Σε κάθε περίπτωση το εσωτερικό θέμα… που επικαλείται η Μίνα Γκάγκα για να μην δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, δεν είναι αρκετά πειστικό.

Ενδεχομένως μάλιστα κάποια στιγμή να υποχρεωθεί το Υπουργείο να το δώσει μέσω της δικαστικής οδού μετά από μια πιθανή προσφυγή της οικογένειας κάποιου ασθενούς την επίμαχη περίοδο. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα δεν είναι καλή, όταν για ένα εσωτερικό… θέμα άλλα λέει ο Υπουργός και άλλα η αναπληρώτριά του…