Προκήρυξη επικουρικών και… καμία θέση στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Για ολοκληρωτική αγνόηση των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας στην προκήρυξη επικουρικών, μιλά σε ανακοίνωσή της η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Στην προκήρυξη για όλη την Αιτωλοακαρνανία προβλέφθηκαν μόνο δύο θέσει για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, οι γιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στρέφουν τα βέλη τους προς τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας απορώντας καθώς από τις 48 θέσεις γιατρών του Οργανισμού μόνο οι 26 είναι καλυμμένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στην πρόσφατη προκήρυξη επικουρικών θέσεων Ιατρών για την 6η ΥΠΕ, γίναμε πάλι θεατές στο ίδιο έργο εκ μέρους της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας: επιδεικτική και ολοκληρωτική αγνόηση της Αιτωλοακαρνανίας στις προκηρύξεις. Για του λόγου το αληθές : Προκηρύχθηκαν 99 θέσεις για 18 διαφορετικά Νοσοκομεία και 17 Κέντρα Υγείας και για την Αιτωλοακαρνανία προορίζονται 2 θέσεις Γενικών Ιατρών για το Κέντρο Υγείας Κατούνας… Προφανώς, για τους διοικούντες δεν υπάρχουν κενά στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και ας βγάζουν μάτι.. Η απλή ανάγνωση του καταλόγου των προκηρύξεων επίσης βγάζει μάτι.. για την ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων ιδρυμάτων.

Παρόλο που δε συμφωνούμε με το θέαμα των επικουρικών και επιμένουμε στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων, αυτού του τύπου η επιδεικτική αγνόηση του ΓΝΜεσολογγίου όταν από τις 48 θέσεις του οργανισμού, είναι καλυμμένες μόνο οι 26, όταν ο μοναδικός Ορθοπεδικός δεν ενισχύεται παρά του ότι υπάρχει υποψήφιος , όταν η κενή θέση του Νευρολόγου δε ζητείται καν σαν επικουρικό, δείχνει ποιες είναι οι προθέσεις τους. Όσο και αν αρνούνται επισήμως την υποβάθμιση του ΓΝ Μεσολογγίου, οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.

Αλήθεια σε ποιόν πρέπει να απευθυνθούμε για αυτή την ολοκληρωτική εγκατάλειψη? Στον κ. Πλεύρη, στην κα Γκάγκα, στον κ. Καρβέλη; Και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων κα Φιλιπποπούλου και κ. Σερασκέρης τι έχουν να πουν; Κόντρα στο πείσμα των διοικούντων εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του ΓΝΜεσολογγίου για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

ΥΓ: Αν αυτή είναι η τύχη του Νοσοκομείου στα επικουρικά δε θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα γίνει στις μόνιμες θέσεις.

Η Τριμελής του ΓΝΜ