Στον Πλεύρη ο Δήμαρχος Μεσολογγίου : Πιο κοντά η παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου

Αμείωτες συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου και προσωπικά του Δημάρχου Κώστα Λύρου για να παραχωρηθεί στο Δήμο το κτίριο που στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Απαιτήθηκαν δεκαετίες να παρέλθουν και πολλά εμπόδια να ξεπεραστούν μέχρι να βρισκόμαστε σήμερα ένα βήμα από το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση του κτιρίου που καταρρέει από την φθορά του χρόνου.Επρόκειτο για ένα χρόνιο αίτημα και μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας το οποίο η Δημοτική Αρχή είχε πολύ ψηλά στην ατζέντα της. Ήταν πρωταρχικό μέλημα του Κώστα Λύρου και πλέον οι εξελίξεις προχωρούν και τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα.

Πλέον ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο που είχε τεθεί από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας μετά το αίτημα παραχώρησης του παλιού Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου που χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2021.

Στην σημερινή συνάντηση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου με το Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη εκφράστηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την διάσωση και αξιοποίηση του κτιρίου το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιοτέρων της χώρας και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής.

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Λύρος μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας ανέφερε σχετικά: «Το θέμα αυτό είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας και πασχίζουμε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας να διασωθεί αυτό το σπουδαίο μνημείο της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη που με θέληση και αποφασιστικότητα έδωσε την λύση που περιμέναμε και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίησή του».

Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Δήμαρχο και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και των υπολοίπων δομών υγείας της περιοχής μας με τον Υπουργό να δείχνει πλήρη κατανόηση.