Σε «ελεύθερη πτώση» υποχρέωσαν τη Wall Street οι έμποροι του Αγρινίου

«Βουλιάζουν» τα futures της Wall Street, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του βιομηχανικού Dow Jones να χάνουν περισσότερες από 500 μονάδες, ενώ του τεχνολογικού Nasdaq 100 να υποχωρούν κατά τουλάχιστον 4%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου «άγγιξε» το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018, διαπραγματευόμενο πλέον στο 3,185%. Οι αυξήσεις των αποδόσεων ασκούν πίεση ιδιαίτερα στα τεχνολογικά «χαρτιά» των Big Tech, όπως της Meta και της Alphabet που υποχωρούν πάνω από 4%, ενώ των Amazon, Apple και Netflix χάνουν όλες περισσότερο από 2%.

Όλα αυτά έρχονται ως αντίδραση των αγορών να κλείσουν οι έμποροι του Αγρινίου τα καταστήματά τους τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αν μέχρι χθες υπήρχαν ερωτήματα αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία, από σήμερα υπάρχει βεβαιότητα: οδηγούμαστε σε παγκόσμια ύφεση, που ίσως όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα.

10 πτήσεις τσάρτερ με δημοσιογραφικές αποστολές από τα κορυφαία media των ΗΠΑ πρόκειται να αφιχθούν τις επόμενες ημέρες στο αεροδρόμιο του Ακτίου για να καλύψουν με απευθείας ζωντανές συνδέσεις από το Αγρίνιο το γεγονός που ταράσσει συθέμελα την παγκόσμια οικονομική τάξη.

Εντωμεταξύ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, εμφανίστηκε με μία ώρα καθυστέρηση στο καθιερωμένο της ραντεβού με τους δημοσιογράφους και αρκέστηκε να δηλώσει πως ο Πρόεδρος Πούτιν είναι συντετριμμένος και γι΄αυτό ετοιμάζεται για ταξίδι – shopping therapy στο Αγρίνιο διατεθειμένος μάλιστα σε πληρώσει σε ευρώ και όχι σε ρούβλια.