Χρειάζεται περισσότερο βάρος στην επούλωση των «πληγών» του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε με πλείστες όσες εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης από άκρου εις άκρον της Αιτωλοακαρνανίας. Οι δράσεις που στοχεύουν στο να εμφυσήσουν στις νεότερες γενιές μια διαφορετική νοοτροπία έχουν μεγάλη αξία, έστω κι αν το αποτέλεσμά της αργεί.

Από εκεί και πέρα όμως ας κρατάμε μικρό καλάθι… Όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για τους πολλούς συναρμοδίους φορείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που μάλιστα συμβαίνει σε οικολογικά ευαίσθητε περιοχές είναι η η ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων και αδρανών υλικών.

Πρόσφατα ο πρώην Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων απομάκρυνε από επιλεγμένα σημεία του Εθνικού Πάρκου 1.300 τόνους απορριμμάτων, ενώ με νέα πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με την ΑΝΕΚΕΜ Α.Ε. έχει ξεκινήσει νέα δράση καθαρισμού υπολογίζοντας ότι στο τέλος θα καταφέρει να απομακρύνει περί τους 7.000 τόνους αδρανών υλικών και απορριμμάτων από την περιοχή του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Μήπως αυτές οι δράσεις, η επούλωση δηλαδή των «πληγών» θα ήταν η καλύτερη περιβαλλοντική γιορτή;