Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου : Αυτός που ίδρυσε σχολείο χωρίς καμία υποδομή δεν φταίει;

Πολύ καλά κάνει η εκπαιδευτική κοινότητα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου και διαμαρτύρεται για το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. Και οι αρμόδιοι πρέπει να σπεύσουν να δώσουν λύσεις, καθώς έχουν καθυστερήσει ήδη. Όμως κάποιοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, που διαμαρτύρονται για το πρόβλημα, μάλλον ξεχνούν πως αυτό προέκυψε και στέκονται στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα.

Το πρόβλημα λοιπόν προέκυψε, γιατί με ΦΕΚ του Μαΐου του 2019, σε χρόνο προεκλογικό, κάποιος Υπουργός ίδρυσε ένα σχολείο χωρίς να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή υποδομή για τη σωστή λειτουργία του. Είναι ο ίδιος Υπουργός που την ίδια εποχή ίδρυε πανεπιστημιακά τμήματα, επίσης χωρίς υποδομές και χωρίς προσωπικό. Ονομάζεται Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι κάποιοι στο Μεσολόγγι έχουν ξεχάσει τον κ. Γαβρόγλου, γιατί ασπάζονται προφανώς την αντίληψη αυτή.

Δημιουργώ προεκλογικά στα χαρτιά ένα σωρό πράγματα, γνωρίζοντας βεβαίως ότι σύντομα θα κάθομαι στα έδρανα της αντιπολίτευσης, και μετά θα έχω λόγους για να κάνω αντιπολίτευση, που η κακιά κυβέρνηση δεν στήριξη τα μεγάλα δημιουργήματά μου. Η κυβέρνηση μπορεί να είναι κακή, αλλά όταν θες να λες ότι δημιουργώ νέες δομές, δεν φτάνει να ψηφίζεις ένα άρθρο ή μια τροπολογία στη Βουλή, πρέπει να βρεις πόρους για τις υποδομές, πόρους για το προσωπικό, μελέτες κτλ. Χωρίς αυτά απλώς δημιουργείς ψευδαισθήσεις.