Στο ΝΑΤΟ το πρόβλημα δεν είναι ο Ακάρ, αλλά ο Στόλτενμπεργκ

Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στους βουλευτές μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, που απάντησαν καταλλήλως στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μήπως όμως η αντίδρασή τους ήταν απλώς αυτονόητη μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά;

Ο Σπήλιος Λιβανός, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου για όσα είπε απάντωντας στο Τούρκο Υπουργό Άμυνας. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Τούρκος, το πρόβλημα είναι ο Τούρκεμπεργκ Στόλτενμπεργκ, ο ισαποστάκιας Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, που αρνείται πεισματικά να δει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Τουρκία όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Και σε τελευταία ανάλυση το πρόβλημα είμαστε εμείς. Γιατί, επί δεκαετίες έχουμε βάλει το ΝΑΤΟ και το αρραγές της νοτιοανατολικής πτέρυγάς του πάνω από εθνικά συμφέροντα, ανεχόμενοι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά.

To να απαντάμε λοιπόν στους Τούρκους από ένα σημείο και ύστερα δεν έχει νόημα. Αυτό που έχει νόημα είναι να πείσουμε το ΝΑΤΟ για την αντισυμμαχική στάση της Τουρκίας και να ζητήσουμε την αποβολή της από αυτό.