Αντιπολιτευτικό βζίιιν του Σαλμά στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Βουλευτής του ΚΚΕ να επισκέπτονταν το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν θα τα έλεγε τόσο ωραία

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ μετά τη σημερινή συνάντησή του με το διοικητή του Νοσοκομείου, τα είπε πολύ ωραία, σμπαραλιάζοντας τόσο την “απογειώση” των παρεχόμενων υπηρεσιών που επικαλείται ο διοικητής Μ. Σερασκέρης, αλλά διαψεύδοντας ακόμη και πρόσφατες τοποθετήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου.

«Το Νοσοκομείο Αγρινίου πρακτικά ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται. Έχει 234 ανεπτυγμένες κλίνες οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 87, συν δέκα οφθαλμολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται ημερήσια. Το μισό και παραπάνω δηλαδή Νοσοκομείο είναι άδειο. Δεν είναι άδειο γιατί ο κόσμος δεν νοσεί, αλλά γιατί κόσμος δεν το εμπιστεύεται» είπε ο βουλευτής σε μια από τις σπάνιες φορές που κυβερνητικός βουλευτής λέει ακριβώς αυτό που λέει όλος ο κόσμος.

Ενώ πρόσφατα στη βουλή η Μίνα Γκάγκα αναφορικά με τη ΜΕΘ Αγρινίου και το απόλυτο ποσοστό θνητότητας που εμφάνισε κατά την περιόδο του δεύτερου lockdown είχε κάνει λόγο για πλήρη ενημέρωση και εκπαίδευση των γιατρών στον covid, o Mάριος Σαλμάς χαρακτήρισε σήμερα λάθος την απόφαση μετατροπής της ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid «χωρίς εκπαίδευση και προετοιμασία σε έκτακτες συνθήκες».

Αναφορικά με τις πλείστες όσες κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Αγρινίου, που αυξάνονται καθώς δεν υπάρχει έγκαιρη αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις, ο Μ. Σαλμάς ανέφερε : «Το τελευταίο έτος έφυγαν 11 γιατροί και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν τέσσερις. 15 το σύνολο. Με τρεις μόνιμες οργανικές θέσεις που θα έρθουν δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί ο χαρακτηρισμός υποβάθμισης της Υγείας».

Ο ίδιος μάλιστα για το θέμα αυτό προανήγγειλε επίσκεψη στο Νοσοκομείο της αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα στις επόμενες 20 μέρες… Άραγε θα κάνει εφημερίες η ίδια ως γιατρός στο Νοσοκομείο Αγρινίου;

Ολοκληρώνοντας το αντιπολιτευτικό αλλά όχι και αδικαιολόγητο κρεσέντο του ο Μ. Σαλμάς σχολιάζοντας ότι λόγω των ελλείψεων γιατρών δεν βγαίνουν οι εφημερίες στη Χειρουργική Κλινική απείλησε λέγοντας ότι «αν δεν λυθεί το ζήτημα σε ένα μήνα από τώρα θα ξανακάνω δηλώσεις και δεν θα είμαι ευχάριστος…»