Marios Salmas strikes back

Ο Μάριος Σαλμάς έχει αποδείξει πως, όταν δεν είναι υπουργός, η επικοινωνία της άσκησης των βουλευτικών του καθηκόντων είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει. Οι τελευταίες του κινήσεις όμως δεν μυρίζουν απλώς εκλογές, αλλά σηματοδοτούν τη σκληρή μάχη που θα δοθεί εντός της ΝΔ για τις δύο κατά πάσα πιθανότητα εκλόγιμες θέσεις που θα έχει το κυβερνών κόμμα στις προσεχείς εκλογές, που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το τελευταίο του επικοινωνιακό σόου στο Νοσοκομείο Αγρινίου ήταν μάλλον αναμενόμενο. Το είχε κάνει εξάλλου και πέρυσι -με επιτυχία μάλιστα- όταν ξέσπασε ο σάλος με τα ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ Αγρινίου. Όμως το να πηγαίνει ο Μάριος Σαλμάς σε χαλαζόπληκτα χωράφια, αυτό είναι είδηση που λέει πολλά. Στις εκλογές του 2019 ο Μάριος Σαλμάς για πρώτη φορά μετά από επανειλημμένες εκλογές ως πρώτος στις προτιμήσεις των γαλάζιων ψηφοφόρων, έχασε την πρωτιά από τον Κώστα Καραγκούνη που τον άφησε πίσω 4.500 σταυρούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριμοδότησε το συμμαθητή του στο Κολέγιο Αθηνών, δίνοντάς του ένα Υπουργείο που μάλιστα έχει άμεση σχέση με την τοπική οικονομία, με αποτέλεσμα στη θεωρία τουλάχιστον να απειλείται η δεύτερη θέση του Μάριου Σαλμά και συνολικότερα η επανεκλογή του λόγω της απλής αναλογικής.

Ωστόσο το εν πολλοίς αποτυχημένο πέρασμά του Σπήλιου Λιβανού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να πάρει με το μέρος του πολιτευτές του κόμματος δεν έχει μεταβάλλει δραματικά τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Εξάλλου, σε σχέση με την εποχή προ του 2019 ο Μάριος Σαλμάς έχει αποκτήσει “πατήματα” λόγου χάρη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που δεν τα είχε πριν… Τούτων δοθέντων μπορεί να φαίνεται ότι ο Μάριος Σαλμάς επιχειρεί να διατηρήσει τα “κεκτημένα”, μάλλον όμως στοχεύει στην ανακατάληψη της πρωτιάς…