Η τελετή λήξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”

Με μια όμορφη τελετή λήξης την Τρίτη 14 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά για το 2ο Δημοτικό σχολείο Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”. Στη γιορτή παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο σχολείο και ξεπροβόδισαν στο Γυμνάσιο τα μεγαλύτερα παιδιά της ΣΤ’ τάξης. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου όπως κάθε χρόνο πρωτοστάτησε στην εκδήλωση αυτή, η οποία ήταν το επιστέγασμα μιας σχολικής χρονιάς με πλούσιες δραστηριότητες:

– Τον Σεπτέμβριο του 2021 έγινε καλωσόρισμα των νέων μαθητών της Α΄ τάξης με μπαλόνια και μικρά δωράκια από τον Σύλλογο “ΦΛΟΓΑ”. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω του Κορωνιού, κρίθηκε απαραίτητος ο εξοπλισμός του σχολείου με αντισηπτικά gel, μία ευγενική χορηγία του Φαρμακείου ΘΕΟΦΑΝΗ.

– Τον Οκτώβριο του 2021 αποφασίστηκε να ξεκινήσουν και πάλι, μετά από την περίοδο της πανδημίας, τα απογευματινά μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής για τους μαθητές μας και όχι μόνο, σε συνεργασία με την STEM EDUCATION PATRAS.

– Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, διοργανώθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τα δώρα ήταν χορηγία από τoυς:
HAPPYCASA
INFO-ISTOS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ»
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΝ»
ΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΚΑΡΑΜΕΤΟΥ»

– Τον Φεβρουάριο του 2022 προγραμματίστηκε η επίσκεψη των εκπαιδευτικών της STEM EDUCATION PATRAS στο σχολείο μας, σε ώρες μαθημάτων, για να μπορέσουν όλοι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική. Έτσι οι μαθητές κάθε τμήματος ξεχωριστά κατασκεύασαν ένα robot, ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις δοκίμασαν και να το προγραμματίσουν. Η εκδρομή αυτή ενθουσίασε τα παιδιά.

– Στη συνέχεια, για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, τα μέλη του Συλλόγου μας πρόσφεραν τα καθιερωμένα σουβλάκια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και διοργανώθηκε η επίσκεψη του κ. Βαφειάδη Γιάννη με την χορευτική του ομάδα Να.χ.ο.φ.ε.π. «ναυς». Οι μικροί χορευτές μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας που χορεύονται την περίοδο της Αποκριάς.

– Στα πλαίσια του εθελοντισμού, τον Απρίλιο του 2022 και λίγο πριν το Πάσχα, διοργανώθηκε η επίσκεψη της εικαστικού κ. Σιδηροπούλου Σοφίας και της ζωγράφου-εικαστικού κ. Πολυχρόνου Φωτεινής, με την καθοδήγηση των οποίων, οι μαθητές στόλισαν πασχαλινές λαμπάδες και κατασκεύασαν πασχαλινά διακοσμητικά. Η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε και από τους εκπαιδευτικούς και όλες οι δημιουργίες προσφέρθηκαν στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ για την στήριξη του πασχαλινού bazaar.

– Τον Μάιο του 2022, με τη λήξη των μαθημάτων της ρομποτικής, ο Σύλλογος πραγματοποίησε έναν διαγωνισμό σε κάθε τμήμα. Οι δύο νικήτριες ομάδες κέρδισαν βραβεία. Η χρονιά έκλεισε με την απονομή βεβαιώσεων και φυσικά με δώρα για τους συμμετέχοντες.

– Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, μας επισκέφτηκε το φορητό πλανητάριο «Planetarium on the go». Στο προαύλιο χώρο του σχολείου στήθηκε έναν μεγάλος θόλος και ένα τηλεσκόπιο. Οι μαθητές έμαθαν για τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα παρακολουθώντας μια μικρή εξωγήινη ιστορία και στη συνέχεια είδαν τον ήλιο με το τηλεσκόπιο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια αναμνηστική φωτογράφηση από το Studio KOURMOUSI.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί, ότι με ενέργειες του Συλλόγου, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ παραχώρησε δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα απαραίτητα περιφερειακά για την σωστή λειτουργία τους.

– Η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με την γιορτή λήξης του σχολείου. Ξυλοπόδαροι και ταχυδακτυλουργοί διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους, ενώ οι μαθητές της Στ΄ τάξης δημιούργησαν video – αφιέρωμα στον ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ. Ευχαριστίες αξίζουν σε όλους που στήριξαν την γιορτή του σχολείου και ιδιαίτερα στους Χορηγούς:

KOTRONIS ΠΛΑΣΤΙΚΑ
SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
SUPER MARKET ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
CREPERI DELIZIA – ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
ΠΙΤΣΑΡΙΑ «HOT AND KRISPY»
Δ.ΙΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης, CHEF ΜΠΟΥΣΔΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΙΣΤΑΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΥΡΟΣΒΟΥΤΗΣ
SUPER MARKET ΚΟΡΙΝΑ

Πολλές ευχαριστίες αξίζουν στους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για την υποστήριξη και τη συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου.
Καλό καλοκαίρι!