Θ. Μαυρομμάτης : Λούρος και Τουρλίδα, παρά τις δυσκολίες, δουλεύονται και θα αποδοθούν στην κοινωνία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια ημερίδας για τις υποδομές και τα έργα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεσολόγγι, παρουσία του αρμοδίου υφυπουργού Γ. Καραγιάννη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε στοχευμένες παρεμβάσεις στην Αιτωλοακαρνανία, όπως το έργο πρόσβασης στον Λούρο, την μεγαλύτερη αμμουδιά της Ελλάδας, ένα έργο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιείται παρά τις δυσκολίες, για να αποδοθεί στην κοινωνία, αλλά και ο δρόμος της Τουρλίδας η ανάπλαση του οποίου χρειάστηκε να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις ώστε τελικά να υλοποιηθεί.

Μίλησε ακόμη για σημειακές, δύσκολες επεμβάσεις που έγιναν όπως οι καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων, ενώ εξήρε το έργο των υπηρεσιακών παραγόντων και ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ήταν ένας κοιμώμενος γίγαντας ο οποίος πλέον έχει αφυπνιστεί.

Ο κ. Μαυρομμάτης αναφερόμενος σε σημαντικά έργο που εκτελούνται σε όλη την Δυτική Ελλάδα, έφερε ως παράδειγμα την αποκατάσταση του 70% του φωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στο μεγάλο έργο των 17 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση λαμπτήρων με τεχνολογία LED αλλά καιτον πρωτόγνωρο αριθμό ρεμάτων και χειμάρρων που έχει καθαριστεί. «Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα; Όχι. Είμαστε όμως εδώ για να αγωνιζόμαστε, να δίνουμε λύσεις, να εξασφαλίζουμε τις περιουσίες των συμπατριωτών μας, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή»τόνισε, μιλώντας και για την ταχύτητα με την οποία η Περιφέρεια εκμεταλλεύθηκε την πρόνοια του νόμου για τις φυσικές καταστροφές. «Σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουμε αναδόχους και δουλεύουν ήδη στην Ηλεία» σημείωσε.