Ο χειρότερος δρόμος για την ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

Μόνο από την θάλασσα είναι επί της ουσίας εύκολα προσβάσιμη η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο δρόμος που ξεκινά από την Πογωνιά, περνά από το Βαρκό και καταλήγει στο Βαθυαβάλι είναι σε χειρότερη κατάσταση από τους δρόμους της κατεστραμμένης από τον πόλεμο στην Ουκρανία Μαριούπολη.

Με αυτό το σχόλιο επισκέπτες, αλλά κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας της Παλαίρου κάλεσαν το ΑγρίνιοCulture.gr να αναδείξει το θέμα, καθώς η άνοδος των θερμοκρασιών αυτές τις μέρες έκανε πολλούς να αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς στη θάλασσα και δη στο Βαθυαβάλι, με όσους δεν έκαναν αναστροφή από τα χάλια του δρόμου, να παίρνουν το… ρίσκο να σπάσουν το αυτοκίνητό τους.

Ο συγκεκριμένος δρόμος διαχρονικά δεν ήταν ποτέ σε καλή κατάσταση, ωστόσο τον περασμένο χειμώνα υπέστη μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τις ζημιές πριν από την καλοκαιρινή περίοδο.

Πρόσφατα από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας εγκρίθηκε η μελέτη που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στην οδοποιία της Δ.Ε. Παλαίρου και οι εργασίες με προϋπολογισμό 745.000 ευρώ θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα αφού θα έχει φύγει τουλάχιστον το μισό καλοκαίρι… Η πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήρθε στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας στα τέλη Μαΐου, όμως ούτε οι συνηθισμένες καθυστερήσεις, ούτε τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορεί να είναι δικαιολογίες.

Η παραλία Βαθυαβάλι έχει γίνει στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τουριστικό brand name για το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, η περιοχή της Παλαίρου και της Πογωνιάς γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε επίπεδο παραθεριστικής κατοικίας, αλλά και καταλυμάτων, ενώ σχεδιάζονται μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, με προμετωπίδα την ξενοδοχειακή μονάδα της Banyan Tree στο Βαρκό, μια επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ… Επομένως η περιοχή και η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας έπρεπε από καιρό να είχε αποκτήσει ένα κανονικό δρόμο.

 

Δρόμος για Βαθυαβάλι