Σταρακά για υποδομές : Εμπαιγμός για το Αγρίνιο οι αναφορές του Καραγιάννη

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χριστίνα Σταρακά, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού υποδομών και μεταφορών κ Γιώργου Καραγιάννη στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τα έργα και τις υποδομές στην Δυτική Ελλάδα προχώρησε στην εξής δήλωση :

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας στο Αγρίνιο τον Απρίλιο του 2019, ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νυν πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό: « …η κάθετη σύνδεση αποτελεί για εμάς απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Πρέπει να σπάσουμε την απομόνωση του Αγρινίου και η πόλη να συνδεθεί με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο”.

Τρία χρόνια μετά, ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης στην ομιλία του με θέμα τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία, υποστήριξε πως “…έχουν ανατεθεί και προχωρούν οι μελέτες για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, έργο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή”.
Οι αναφορές του Υφυπουργού προκαλούν τους πολίτες της περιοχής και αποδεικνύουν ότι το Αγρίνιο, είτε για λόγους πολιτικούς είτε από έλλειμα σοβαρής και ουσιαστικής διεκδίκησης , παραμένει τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων για τις υποδομές.

Αναρωτιόμαστε γιατί έπρεπε να χαθούν τρία χρόνια προκειμένου το Υπουργείο Υποδομών να τρέξει την διαδικασία για την ωρίμανση των μελετών; Όταν μάλιστα στα γραφεία του Υπουργείου “αραχνιάζει” η προμελέτη του συντοπίτη μας Χρήστου Ράδου την οποία δώρισε στο ελληνικό δημόσιο από το 2018!! Ενώ σε όλη την χώρα δρομολογούνται μεγάλα έργα υποδομών, η κυβέρνηση αφήνει το Αγρίνιο στην απομόνωση με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομική, επιχειρηματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Για τον οδικό άξονα Αγρίνιο -Καρπενήσι; Ούτε λόγος να γίνεται! Ο υφυπουργός, στην ίδια εκδήλωση, δεν ανέφερε τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο ότι “το ζήτημα του διευρωπαϊκού δικτύου Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία θα συζητηθεί διεξοδικά σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υποδομών με τους εμπλεκόμενους φορείς και με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καραμανλή”.

Πώς να μην μιλάμε για εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης, όταν από 12 Μαρτίου που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή έργου Αγρίνιο -Καρπενήσι την μαζική συνάντηση φορέων και πολιτών περιμένουμε να κλειστεί ένα ραντεβού;;;; Τέσσερις μήνες μετά την μαζική συνάντηση ο υφυπουργός αυτό που είχε να πει ήταν να δεσμευτεί για ευρεία σύσκεψη;;

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση μας αγνοεί επιδεικτικά και θα επανέλθω με την πρόταση που έκανε η παράταξή μας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο:
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να στείλει ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα τερματισμού του εμπαιγμού και της απαξίωσης του Αγρινίου. Επιτέλους, πρέπει να αντιδράσουμε συντεταγμένα και δυναμικά. Σ’ αυτή την επικίνδυνη αφωνία και τον κυβερνητικό εμπαιγμό δεν δικαιούμαστε να μείνουμε απαθείς. Το οφείλουμε στους πολίτες της περιοχής.