Φ. Ζαΐμης: Πρέπει να αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα των διακρατικών προγραμμάτων στην κοινωνία

Δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα προχωρούν τα διακρατικά προγράμματα Συνεργασίας της τρέχουσας περιόδου. Ο Συντονιστής Κοινής Γραμματείας Interreg Ελλάδας-Ιταλίας Gianfranco Gadaleta, βρέθηκε στην Πάτρα και μίλησε στο 10ο Περιφερειακό Συνεδρίο RGC τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουν να απλοποιήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προς διευκόλυνση των δικαιούχων που είναι και ο απώτερος στόχος.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Αγγελική Μπουζιάνη, αναφέρθηκε στη σημασία της δημοσιότητας για να γίνονται πιο γνωστά στο ευρύ κοινό.

Το συντονισμό ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος τόνισε την ομαδική δουλειά που γίνεται για τον πολίτη της κάθε περιοχής: “Πρέπει να αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα των προγραμμάτων στην κοινωνία προς όφελος των πολιτών, να μειώσουμε την γραφειοκρατία και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις συμπληρωματικά με άλλα ταμεία και ειδικά για απομακρυσμένες περιοχές”.