ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τα Νοσοκομεία : Όχι άλλη απογείωση!

Τρολάροντας την φράση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου περί απογείωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείο, ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας σχολιάζει τις δυσμενείς εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας από τις δεκάδες οργανικές θέσεις γιατρών, που δεν έχουν καλυφθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Αγρινίου πλήθος γιατρών αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης χωρίς να γίνονται προσλήψεις που θα τους αντικαταστήσουν και επιπλέον άκρως σημαντικοί για την λειτουργία του Νοσοκομείου γιατροί παραιτούνται. Η κατάρρευση του Νοσοκομείου είναι γεγονός και οι ευθύνες αναλογούν στην διοίκηση, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας που δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει τον κίνδυνο που ήταν ορατός εδώ και καιρό. Σήμερα η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι χειρότερη από ποτέ.

Αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου η ασφαλής εφημέρευση θα ήταν ανέκδοτο αν δεν ήταν εφιάλτης, με σημαντικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους και χειρουργούς.
Ο νομός βρίσκεται υγειονομικά στο χείλος του γκρεμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γυρίσει την πλάτη στα Νοσοκομεία του νομού μας και εδώ και τρία χρόνια δεν έχει κάνει ούτε τα αυτονόητα για τη στήριξη τους. Πρέπει η κοινωνία να αντιδράσει σήμερα. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

Όχι άλλη «απογείωση». Ως εδώ!