Σ. Κωστίκογλου : Το παρελθόν επιστρέφει στον Εμπορικό Σύλλογο

«Ας σταματήσει επιτέλους το παρελθόν να κρατά σε ομηρία, και κυρίως να επιδιώκει, να ελέγχει και να καθορίζει το παρόν και το μέλλον της αγοράς», σχολιάζει ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου αναφερόμενος στο διορισμένο από το πρωτοδικείο- ΔΣ και την πρώτη του δημόσια παρέμβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ. Κωστίκογλου:
Το προσωρινό ΔΣ που διορίστηκε από το Πρωτοδικείο έχει ως βασική υποχρέωση να οδηγήσει τον σύλλογο σύντομα σε εκλογές για την ανάδειξη νέας αιρετής διοίκησης. Με την πρώτη όμως ανακοίνωση του το προσωρινό ΔΣ δείχνει και τις προθέσεις του και τις προτεραιότητες που βάζει. Αναδεικνύεται από το πρώτο δελτίο τύπου ο διχαστικός του λόγος ο οποίος δεν συμβαδίζει με τον ρόλο που καλείται ως διορισμένο ΔΣ να επιτελέσει.

Αντί να προτάξει σαν πρώτο θέμα την ανάγκη στήριξης της αγοράς και ιδιαίτερα την περίοδο των εκπτώσεων που είναι και η τελευταία ελπίδα για τους εμπόρους, δείχνει το ενδιαφέρον της στα θέματα της υγείας που ασφαλώς όλους μας αφορούν αλλά είναι άλλοι πιο ειδικοί να ομιλούν για αυτά.

Επίσης κάνει αναφορά για συγκρότηση συμβουλευτικής επιτροπής που όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου θα απαρτίζεται και από συνταξιούχους πρώην συναδέλφους που έχουν θητεύσει στα ΔΣ. Επιδιώκουν να επαναφέρουν έναν παρωχημένο θεσμό στις συνεδριάσεις του ΔΣ τον οποίο εμείς το 2020 συνειδητά δεν τον επιλέξαμε, γιατί απλούστατα πιστεύουμε ότι τα ΔΣ δεν έχουν ανάγκη απο καθοδηγητές και συμβούλους. Αυτή η επιλογή είναι ξεκάθαρα επιστροφή στο παρελθόν.

Ας σταματήσει επιτέλους το παρελθόν να κρατά σε ομηρία, και κυρίως να επιδιώκει, να ελέγχει και να καθορίζει το παρόν και το μέλλον της αγοράς. Άλλωστε οι συμβουλευτικές επιτροπές παραπέμπουν σε αλήστου μνήμες εποχές. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του και ας αναλάβει τις δικές του ευθύνες μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το διορισμένο από το Πρωτοδικείο ΔΣ πρέπει άμεσα να οδηγήσει το σύλλογο σε εκλογές και να επιλέξουν οι συνάδελφοι – μέλη ,ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουν οι μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Κωστίκογλου Σωκράτης