Mιλάει ο άνθρωπος που ψήφισε την κατάργηση του αυτόνομου Πανεπιστημίου

«Τα χθεσινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Αιτωλοακαρνανία διαγράφεται οριστικά από τον ακαδημαϊκό χάρτη», επεσήμανε σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, προσθέτοντας: «Ο τόπος μας υποβαθμίζεται πλήρως και τα πανεπιστημιακά του τμήματα αποψιλώνονται».

Εν συνεχεία, τόνισε ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει «πάνω από 50% λιγότερους εισακτέους σε σχέση με το 2021». «Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της καταστροφής, επισημαίνουμε ότι το 2019 οι εισακτέοι ήταν 960!» είπε ο βουλευτής. «Απορούμε πραγματικά για ποιο λόγο πανηγυρίζει η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη», πρόσθεσε. 

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι όλα αυτά τα λέει ο Θάνος Μωραΐτης που το 2012-2013 ως κυβερνητικός βουλευτής στήριζε την τότε κυβέρνηση που εισήγαγε το “σχέδιο Αθηνά” και την κατάργηση του αυτόνομου Πανεπιστημίου, ασχέτως αν τα τότε πολιτικά παιχνίδια -γιατί το “σχέδιο Αθηνά” δεν ήρθε ποτέ ως νομοσχέδιο στη Βουλή- του έδωσαν τη δυνατότητα να καταψηφίσει εφαρμοστική τροπολογία του Προεδρικού Διατάγματος για το “σχέδιο Αθηνά”. Για τις αλλαγές που επιφέρει ένα Προεδρικό Διάταγμα η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική. Και η κυβέρνηση αντλεί τη δύναμή της από την εμπιστοσύνη της βουλής και τους βουλευτές που τη στηρίζουν, όπως ο Θ. Μωραΐτης. Αυτό φυσικά ισχύει και για τους τότε βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, Σαλμά και Καραγκούνη.