Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2022 στο Αγρίνιο

24 – 28 Αυγούστου

Ο Δήμος Αγρινίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκινά την Τετάρτη 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

Για πέντε ημέρες το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς. Το Φεστιβάλ της πόλης μας υποδέχεται 400 χορευτές από 10 χώρες, οι οποίες είναι οι εξής : Ελλάδα, Μεξικό, Αργεντινή, Χιλή, Ρουμανία, Βοσνία, Σερβία, Κροατία, Αλβανία, το Κιργιστάν και το Ιράν.

Για μία ακόμη χρονιά το κέντρο της πόλης, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες, θα πλημμυρίσουν από ξεχωριστούς ρυθμούς και μελωδίες. Μικροί και μεγάλοι θα θαυμάσουν εντυπωσιακά κοστούμια και θα μυηθούν στην παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκεφθούν την πόλη μας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την εντυπωσιακή παράσταση Ελληνικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της περιοχής μας στην Πλατεία Δημοκρατίας την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στις 9:00 το βράδυ.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, στις 8:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου με ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Θεοφάνης Τσιάμης.

Θα ακολουθήσει αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ