Δήμος Αγρινίου: Ανάδοχος σε συντήρησεις 1,8 εκατ. ευρώ του οδικού δικτύου

Δύο εργολαβίες για τη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου θα τρέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα των διαγωνισμών.

Πρόκειται για την εργολαβία «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΟΔΩΝ ΔΕ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ – ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ – ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ», προϋπολογισμού 800.000€ και την εργολαβία «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΕ ΘΕΣΤΙΕΩΝ– ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», προϋπολογισμού 1.000.000€, που αμφότερες χρηματοδοτούνται από ίδια έσοδα του Δήμου Αγρινίου. Ανάδοχος και των δύο εργολαβιών αναδείχθηκε ο “ΣΑΚΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ”, με έκπτωση 57,59% και 55,72% αντίστοιχα.

Πρόκειται για έργα συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου Αγρινίου, το οποίο χρειάζεται συντήρηση εξαιτίας της φθοράς από την χρήση του καθώς και την επιβάρυνσή του λόγου έντονων καιρικών φαινομένων. Οι εργασίες που προβλέπονται δεν έχουν σκοπό την βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση του, παρά µόνο την άρση της επικινδυνότητας µε την αποκατάσταση των φθορών του δικτύου.

Οι επεμβάσεις που θα γίνουν στις δημοτικές οδούς σε σχέση με το μήκος ή το πλάτος, θα είναι είτε ολικές, είτε τμηματικές, είτε σημειακές και περιορίζονται
µόνο όπου εντοπίζονται οι αστοχίες του οδοστρώματος (καθιζήσεις, λακκούβες, ζυμώματα ασφαλτοτάπητα) και είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφαλή διέλευση των χρηστών του δρόμου.