Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Προκυρήχθηκε το έργο για το πολιτιστικό κέντρο της Πλαγιάς

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας συνεχίζει την πορεία προς την ανάληψη και υλοποίηση έργων. Αυτή τη φορά προκηρύσσει ηλεκτρονικό, ανοικτό, δημόσιο, μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκτέλεση έργο:«Αναστύλωση κοινωνικοοικονομικού κέντρου Πλαγιάς για επανάχρηση του ως πολιτιστικό κέντρο» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4782/2021.

Το υπάρχον κτίριο βρίσκεται, στον οικισμό της Πλαγιάς, στην κεντρική πλατεία και λειτουργούσε πριν πολλά χρόνια ως πολιτιστικό κέντρο και αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής, αλλά καταστράφηκε από τον σεισμό. Πρόκειται πλέον να ανακατασκευασθεί και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.120.000€.Το κτίριο μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης θα διαθέτει μεγάλη και σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , χώρο αποδυτηρίων καθώς και τους ανάλογους υγειονομικούς χώρους.

Στόχος μας, τα δημοτικά μας διαμερίσματα να μεταμορφωθούν σε πολιτιστικά κέντρα και να γίνουν κοιτίδες πολιτισμού. Να μπορούν να προάγουν την γνώση και να ωθούν τους Δημότες μας στην πνευματική καλλιέργεια. Επιπροσθέτως, μέριμνά μας είναι η προώθηση πολιτιστικών δράσεων, μέσω των οποίων θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να συμμετέχουν και να γίνονται ενεργά όντα της κοινωνίας μας σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Με όραμα και εργατικότητα συνεχίζουμε την υλοποίηση των έργων, που έχουμε ήδη αναλάβει και πρόκειται και στο μέλλον να αναλάβουμε. Ο Δήμος – Ακτίου Βόνιτσας έχει όλα τα φώτα να μεταμορφωθεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο θα γίνονται δράσεις, που θα αναδείξουν τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοσή μας συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον.