Δήμος Μεσολογγίου : Πρώτη δύναμη οι… ανεξάρτητοι…

Κατακερματισμένη η δεξιά πολυκατοικία στο Δήμο Μεσολογγίου

Αμφίβολο είναι αν η υπόθεση των υποκλοπών θα ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο Σεπτέμβριος πάντως θα ανοίξει σίγουρα την προεκλογική κούρσα για το Δήμο Μεσολογγίου, κι ας απέχουμε 13 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Ήδη η πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Όλγα Δασκαλή ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία του Μεσολογγίου ( ήδη για την Κυριακή 4/9 προγραμματίζεται η πρώτη συνάντηση του νέου δημοτικού συνδυασμού), ενώ αρκετές πληροφορίες λένε ότι εντός του Σεπτεμβρίου ίσως υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Μεσολόγγι (ακούγεται έντονα το όνομα του Σπύρου Διαμαντόπουλου).

Πάντως τα δημοτικά δρώμενα στο Μεσολόγγι σε μεγάλο βαθμό έχουν στιγματιστεί από τις ανεξαρτητοποιήσεις τόσο από την παράταξη του δημάρχου Κ. Λύρου, όσο και από τη μείζονα αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον σχεδόν ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές οι παρατάξεις αυτές που αρχικά μετρούσαν 28 δημοτικούς συμβούλους πλέον μετρούν 17 ανεξάρτητους. Φαινόμενο ίσως μοναδικό πανελλαδικά, αν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι πρόκειται για δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις με βασική ιδεολογική – κομματική αναφορά στο χώρο της ΝΔ και οι οποίες το 2019 κατάφεραν να συγκεντρώσουν σχεδόν το 86% των ψήφων.

Τρία χρόνια μετά βέβαια η δεξιά πολυκατοικία στα αυτοδιοικητικά του Μεσολογγίου δείχνει κατακερματισμένη. Κάτι που δεν περνά απαρατήρητο στους υπόλοιπους χώρους του αυτοδιοικητικού και ιδεολογικοπολιτικού φάσματος, με αποτέλεσμα, όπως είναι φυσικό, να ανοίγει η όρεξη… Γι’ αυτό εξ΄αντανακλάσεως στο χώρο της κεντροαριστεράς, που εδώ που τα λέμε έχουν εμπειρία από τον κατακερματισμό, καταγράφονται κάποιες ζυμώσεις στην κατεύθυνση να υπάρξει συνένωση δυνάμεων, που ούτως ή άλλως επιβάλλονται από το νέο εκλογικό νόμο.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 202, καθώς ο χρόνος που μεσολαβεί πολιτικά είναι τεράστιος… και ποτέ δεν ξέρεις… Σήμερα που η δεξιά φαίνεται κατακερματισμένη, με το κατάλληλο πρόσωπο ή τις κατάλληλες εξελίξεις, μπορεί να εμφανιστεί ενωμένη στο foto finish….