Αποχώρησε η Χριστίνα Σταρακά για την ασήμαντη ημερήσια διάταξη

Από την αποχώρηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Η επικεφαλής του “Αγρίνιο Μπορείς” Χριστίνα Σταρακά για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι απουσιάζουν από την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα για το Δήμο Αγρινίου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σήμερα πρώτο θέμα της διάταξης ήταν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι θέσεις στάθμευσης (φορτοεκφόρτωσης) κατόπιν αιτημάτων πολιτών.

“Τα έχουμε προφανώς λυμένα όλα” είπε με εμφανή σκωπτική διάθεση η Χριστίνα Σταρακά σχολιάζοντας την ημερήσια διάταξη και εκτίμησε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να συζητήσει τα σημαντικότερα θέματα του Δήμου. “Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποκτήσει το ρόλο που του αξίζει” πρόσθεσε η Χρ. Σταράκα και έφερε ως παράδειγμα παλαιότερο αίτημα της παράταξής της για το ζήτημα της σχολικής στέγης, που δεν έχει έρθει ακόμη σε συνεδρίαση. “Σε 10 μέρες ανοίγουν τα σχολεία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τη σχολική στέγη, όταν όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα έχουμε ιδίως με τα νηπιαγωγεία” ανέφερε η Χρ. Σταρακά και φέρνοντας ένα άλλο παράδειγμα πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα της πολιτικής προστασίας ενόψει του χειμώνα, αλλά και το ζήτημα των αποκαταστάσεων από τις προηγούμενες φυσικές καταστροφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Σταρακά έψεξε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για το γεγονός ότι ενώ είχε στο παρελθόν αποφασιστεί να γίνει μια σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, στην οποία θα συζητούνταν τα θέματα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αυτή η σύσκεψη δεν έγινε ποτέ. Σε ανάλογο τόνο τοποθετήθηκε, αν και δεν αποχώρησε, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στ. Καμμένος.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου εκτίμησε ότι η στάση κάποιων παρατάξεων της αντιπολίτευσης δείχνει έλλειμμα επιχειρημάτων και αδιαφορία. “Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάθε φορά λένε τα ίδια βάζοντας θέματα που χρονίζουν, όπως το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο και η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, θέματα όμως δεν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου” ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση : “ο Δήμος διοικείται σωστά και γίνεται δακτυλοδεικτούμενος θετικά και αυτό δεν το αντέχετε”. Σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου, αυτό γίνεται γιατί «η εκπροσώπησή σας εδώ είναι κομματική και μόνο, ενώ η δική μας βαθιά αυτοδιοικητική».

Τέλος τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, θύμισαν προς την αντιπολίτευση ότι το δικαίωμά της να φέρνει θέματα στο δημοτικό συμβούλιο παραμένει σε ισχύ με τις υπογραφές 15 δημοτικών συμβούλων. Βέβαια αυτό, από τη στιγμή που καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν διαθέτει τέτοιο αριθμό συμβούλων, προϋποθέτει την σύμπραξη παρατάξεων της αντιπολίτευσης.