Οff λόγω βανδαλισμών τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 17 μήνες μετά την παρουσίασή τους στο κοινό της πόλης ως ένας εναλλακτικός, αλλά και σύγχρονος τρόπος για τις μετακινήσεις εντός πόλης, παραμένουν έρμαια των βανδαλισμών με αποτέλεσμα για μικρά διαστήματα έως τώρα να είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Στην παρούσα φάση, όπως ενημέρωσε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, οι σταθμοί των ηλεκτρικών ποδηλάτων παραμένουν κλειστοί, καθώς τα περισσότερα βρίσκονται προς επισκευή.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα υποφέρουν από αλλεπάλληλα περιστατικά βανδαλισμών, κλοπών κτλ, ενώ ο Δήμος Αγρινίου έχει καταθέσει έως τώρα τρεις μηνύσεις κατ΄ αγνώστων προσκομίζοντας μάλιστα στις αρμόδιες Αρχές και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Μέχρι τώρα από την πλευρά της Αστυνομίας δεν έχουν γίνει κάποιες συλλήψεις για τα περιστατικά αυτά, ούτε έχει γίνει εφικτό να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Ο Δήμος Αγρινίου ελπίζει ότι κάποια στιγμή η Αστυνομία θα καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, σύμφωνα με το Μίμη Σκορδόπουλο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι και πάλι διαθέσιμα στο κοινό της πόλης. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κάποια θετική τροπή στο ζήτημα της ασφάλειας, είτε με συλλήψεις των δραστών από την πλευρά της Αστυνομίας, είτε με καλύτερη αστυνόμευση, είναι πιθανό –όσο κι αν αυτό είναι απευκταίο- τα ηλεκτρικά ποδήλατα να βανδαλιστούν ξανά.
Υπενθυμίζεται ότι η προμήθειά τους από το Δήμο Αγρινίου είχε προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, ένα πόσο διόλου ευκαταφρόνητο, που μάλιστα αυξάνεται λόγω των βανδαλισμών, για ένα εξοπλισμό που ως επί το πλείστον μέχρι τώρα λόγω των βανδαλισμών έχει πάει στράφι…