«Καβαλάρης» στις δημοσκοπήσεις ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Με εξαιρετικές δημοσκοπικές προϋποθέσεις κινείται προς τις κάλπες του 2023 ο Νεκτάριος Φαρμάκης . Ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της GPO εμφανίζουν τον σημερινό περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε προνομιακή θέση έναντι των δεδομένων και πιθανών αντιπάλων του.

Το γκάλοπ δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά» και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει μακράν τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας: 61,7%, και μόνο 31,2% αρνητικές. Ο Απόστολος Κατσιφάρας υπολείπεται σε θετικές, 45,7%, αλλά «υπερέχει» σε αρνητικές: 40,85. Πρόσωπα που έχουν συζητηθεί ως υποψήφιοι είναι αρκετά πίσω: Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει 23,6% θετικές γνώμες και μόνο 19,4% αρνητικές, συνεπώς δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος και ο Θάνος Μωραΐτης αντίστοιχα 19,4% και 26,8%.

Θετικά ζυγίζουν οι πολίτες το έργο του περιφερειάρχη: Σχεδόν 60% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες και 36,7% οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές.

Χαρακτηριστικό ένα ακόμα εύρημα: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης θεωρείται καταλληλότερος για το αξίωμα από το 35% των ερωτηθέντων. Ο Απόστολος Κατσιφάρας μόνο από τους 16,8%.