Συνάντηση Καρβέλη – Καραγκούνη : Ξεκίνησε η προμήθεια του εξοπλισμού για το αιμοδυναμικό στο Αγρίνιο

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη σχετικά με τις πολύ σημαντικές εξελίξεις αναβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου Αγρινίου και συγκεκριμένα τη λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα μονάδας εμφραγμάτων και βεβαίως την ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Ο κ. Καραγκούνης σε συνέχεια των ενεργειών που έχει κάνει σχετικά με τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα με απανωτές συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη, μετέφερε στον κ. Καρβέλη το πόσο σημαντική εξέλιξη αποτελεί για το νομό η έναρξη λειτουργείας της μονάδας εμφραγμάτων που αποτελεί πάγιο αίτημα της τελευταίας 5ετίας και το οποίο τελικά πραγματοποιείται ώστε να προσφέρει υψηλού επιπέδου καρδιολογικές υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους του νομού. Όσον αφορά τη δημιουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού ώστε να μπορεί το ίδιο το Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει χωρίς να χρειάζεται διακομιδή στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πατρών και Ιωαννίνων όλες τις περιπτώσεις οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που προκύπτουν στους κατοίκους του νομού μας.

Ο κ. Καραγκούνης εξήρε τη συνεισφορά της 6ης ΥΠΕ και του κ. Καρβέλη προσωπικά όσον αφορά την επάνδρωση της μονάδας εμφραγμάτων με νοσηλευτικό προσωπικό όπως επίσης και την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την οργάνωση και τελικά την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Τέλος, ο κ. Καρβέλης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε σύντομα να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία το αιμοδυναμικό εργαστήριo.