22ο Εργαστήριο Πολιτιστικής Βιομηχανίας στο Μεσολόγγι : «Η Γρεκάνικη Κουλτούρα συναντά την Μητέρα Ελλάδα»

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Γκρεκάνικο Πολιτιστικό Σύλλογο Castrignano dei Greci «Nuova Koinè» και το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής φιλίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Nea Koinè» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs – Creative@Hubs», διοργανώνει το 22ο εργαστήριο – σεμινάριο με θέμα: «ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ – Η Γρεκάνικη Κουλτούρα συναντά την Μητέρα Ελλάδα»

Εισηγητές: Fernando Pensa – Λευτέρης Δακαλάκης.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτέμβριου 2022 και ώρα: 20:00.
Διεύθυνση: Κτίριο Χρυσόγελου, Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή, Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

1ο μέρος: Διακρατικές Ιστορίες Συνεργίας & Πολιτισμού. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες των Ελληνόφωνων χωρίων της κάτω Ιταλίας με την μητέρα Ελλάδα. Ανάδειξη του μοντέλου καλής πρακτικής πολιτιστικής Διακρατικής συνεργασίας. Παρουσίαση της πορείας του Κέντρο πολιτισμού Ελληνο-Ιταλικής Φιλίας των Ελληνόφωνων χωρίων της κάτω Ιταλίας και της συνεργασίας του με Φορείς και Οργανώσεις της Ι.Π. Μεσολογγίου & του νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε δράσεις πολιτισμού.

2ο μέρος: ICHE MIA FORA TO CASCIGNANA- Η Γρεκάνικη Κουλτούρα συναντά την Μητέρα Ελλάδα.
Παρουσίαση του Βιβλίου ICHE MIA FORA TO CASCIGNANA-ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙΝΙΑΝΟ-C’ERA UNA VOLTA A CASTRIGNIANO DE GRECI. – Οι ρίζες, ίχνη της Ιστορίας που δημιουργούν Πολιτισμό.

Προβολή του Ντοκιμαντέρ με τίτλο: ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, του Λευτέρη Δακαλάκη.