Το Υπουργείο Υποδομών αντί για ανακοινώσεις “χρησιμοποιεί” το Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, όπως είπε τις προάλλες στους κατοίκους του Γαλατά κατά την ιερά πανήγυρη στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως πνευματικός πατέρας και από ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν τα πνευματικά του παιδιά, παρεμβαίνει ενίοτε σε διάφορα ζητήματα. Έτσι έλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη και να ενημερωθεί για τη νέα γέφυρα που κατασκευάζεται στον Εύηνο. Όμως υπήρξε –μαθαίνουμε- και νεότερη επικοινωνία του Σεβασμιότατου με το Υπουργείο και η νεότερη ενημέρωση λέει ότι η νέα προσωρινή γέφυρα μέχρι την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου περίπου.

Καλώς κάνει το Υπουργείο και ενημερώνει, αλλά επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα κάθε πολίτης ξεχωριστά να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό, θα μπορούσε το Υπουργείο να εκδώσει και μια επίσημη ανακοίνωση (γι’ αυτό υπάρξουν εξάλλου οι ανακοινώσεις) για το θέμα και να μην χρησιμοποιεί τον Μητροπολίτη ως εκπρόσωπο Τύπου, ασχέτως αν εκείνος έχει και αυτές τις περγαμηνές έχοντας διατελέσει με επιτυχία εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Αιτωλοακαρνανία θα την αναμετέδιδαν ευχαρίστως μια ανακοίνωση του Υπουργείου για το θέμα. Ίσως όμως το Υπουργείο να φοβάται το λατινικό scipta manent και προτιμά να ενημερώνει τηλεφωνικά και διά ανταποκριτών και εκπροσώπων. Εξάλλου τα τέλη Νοεμβρίου απέχουν πολύ από αυτά που είχε υποσχεθεί το Υπουργείο στους κατοίκους του Γαλατά στα τέλη της περασμένης άνοιξης…