“Εξοφλεί” για τη Μητρόπολη ο Λύρος και ευχαριστεί Καραγκούνη και Σαλμά

Ο Σπήλιος Λιβανός “πληρώνει” πολιτικά στο Μεσολόγγι την επιλογή του να στηρίξει το αίτημα του Αγρινίου για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την ίδρυση Μητρόπολης Αγρινίου.

Για τους περισσότερους στο Μεσολόγγι, πολίτες και φορείς, ένας καταγόμενος από το Μεσολόγγι βουλευτής να υποστηρίζει το Αγρίνιο σε βάρος του Μεσολόγγι είναι ασυγχώρητο. Τουλάχιστον αυτή είναι η αντίληψη που έχουν στο Μεσολόγγι.

Το λαϊκό αίσθημα έστω και έμμεσα εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ευχαριστώντας τους έτερους βουλευτές της ΝΔ για την εξασφαλίση της χρηματοδότησης από το ΥΠΕΣ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, ένα πολύ σοβαρό θέμα για το Μεσολόγγι. Οι σχέσεις βέβαια του πρώηνΥπουργού με τη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου ποτέ δεν ήταν καλές και ο Σπήλιος Λιβανός με την επιλογή του να διαφημίσει με επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις του τη θέση του υπέρ της ίδρυσης Μητρόπολης Αγρινίου έδωσε την αφορμή…

Το ερώτημα είναι αν ο πρώην Υπουργός επιλέγοντας Αγρίνιο σε αυτή τη… “διαμάχη” για τη Μητρόπολη, κερδίζει περισσότερα από όσα “χάνει”. Στο Αγρίνιο πάντως οι περισσότεροι θυμούνται όχι τη στάση του στο θέμα της Μητρόπολης, την “ολοκληρωμένη” όπως την αποκαλούσε ο ίδιος πρότασή του για τα πανεπιστημιακά Τμήματα της περιοχής, η οποία παρότι ο ίδιος Υπουργός πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων από τη Νίκη Κεραμέως.