600 χρόνια πάσχοντες θα ταλαιπωρούνται αν καταργηθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

Το “ξήλωμα” του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο και η μεταφορά του στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου των Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας, που σημειώνει ότι εκτός από τους 150 νεφροπαθείς της περιοχής, 600 συνολικά χρόνια πάσχοντες, που εξυπηρετούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, θα ταλαιπωρηθούν με μετακινήσεις στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να καταργηθεί το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και οι ασφαλισμένοι της περιοχής Αγρινίου θα προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους (που χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ) από τον ΕΟΠΥΥ Μεσολογγίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι από εξακόσιοι ασθενείς της περιοχής Αγρινίου να ταλαιπωρούνται για να προμηθεύονται τα φάρμακα για τη νοσηλεία τους.

Πρόκειται για άτομα με σοβαρές αναπηρίες (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι και άλλοι με χρόνιες σοβαρές παθήσεις). Οι εκατόν πενήντα και πλέον νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι της περιοχής Αγρινίου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ταλαιπωρία που θα υποστούμε με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο. Ας λάβουμε υπόψη ότι είμαστε άτομα που υποβαλλόμαστε σε αιμοκάθαρση τρείς φορές εβδομαδιαίως και οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη στήριξης ετέρου προσώπου

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της περιοχής Αγρινίου να μη αποδεχθούν και να αντιδράσουν, ώστε να ματαιωθεί αυτή η ενέργεια εις βάρος του πληθυσμού της περιοχής Αγρινίου. Καλούμε επίσης τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής (Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου) και τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές να τοποθετηθούν υπεύθυνα απέναντι στο πρόβλημα.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ