Γ. Βαρεμένος : Να διερευνηθεί η περίπτωση εναρμονισμένων πρακτικών στις τιμές της ελιάς

Να διερευνηθεί η περίπτωση εναρμονισμένων πρακτικών στις τιμές της ελιάς ζητά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, με αφορμή την πτώση στην τιμή της βρώσιμης ελιάς την ώρα που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί πολύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα ακόμη και η ΠΕΜΕΤΕ καλεί τα μέλη της εμπόρους και μεταποιητές σε στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Βαρεμένου :

Σκέτη καταστροφή οι τιμές στην ελιά Αγρινίου

Εξευτελιστικές είναι οι τιμές για τις στρογγυλές ελιές του Αγρινίου που βγήκαν στην αγορά, καθώς κινούνται κάτω από το κόστος παραγωγής. Με το επιχείρημα ότι ο καρπός είναι περισσότερος και οι ελιές πιο ψιλές, οι έμποροι, κινούμενοι en bloc, κρατούν καθηλωμένες τις τιμές έως τα 50 λεπτά το κιλό. Την ίδια ώρα, ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και για τις ελιές Καλαμών και, αν αυτή η τάση δεν αντιστραφεί, το πλήγμα για το εισόδημα των αγροτών θα είναι ανεπανόρθωτο, σε μία εποχή ενεργειακής κρίσης και εκτόξευσης του κόστους των εφοδίων.

Μήπως το υπουργείο θα έπρεπε να διερευνήσει την περίπτωση εναρμονισμένων πρακτικών και να κινητοποιήσει όσα μέσα πίεσης και ελέγχων διαθέτει;