Η μικροψυχία όσων ξιφουλκούσαν για τη Μητρόπολη

Ούτε μια εθιμοτυπική ευχή στο νέο Μητροπολίτη

Ένα 24ωρο μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναδύεται η μικροψυχία όσων επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα να διχάσουν τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας με τη συζήτηση για την πιθανότητα να διχοτομηθεί η Μητρόπολη.

Η Εκκλησίας της Ελλάδος καλώς ή κακώς -και παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες της- έχει αποδεχθεί τη στενή της σχέση με το Κράτος και δεν έχει ζητήσει διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Τούτο σημαίνει ότι η Εκκλησία έχει αποδεχθεί εν προκειμένω το Κράτος να έχει λόγο στη διοικητική διαίρεση του εκκλησιαστικού χάρτη. Τους προηγούμενους μήνες όμως κάποιοι στην Αιτωλοακαρνανία, όχι μόνο αιρετοί αλλά και συλλογικοί φορείς, ξιφούλκησαν για τη διχοτόμηση της Εκκλησίας χωρίς να τους πέφτει λόγους, γιατί ούτε ιεράρχες είναι, ούτε ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καλώς ή κακώς η διχοτόμηση δεν προχώρησε και η Εκκλησία επέλεξε το νέο Μητροπολίτη. Μόνο δύο αιρετά πρόσωπα μέχρι στιγμής τόλμησαν με μια δημόσια δήλωσή τους να εκφράσουν εθυμοτυπικά τις ευχές τους στο νέο Μητροπολίτη και κανένας συλλογικός φορέας… Λες και ο νέος Μητροπολίτης ευθύνεται για τη μη διχοτόμησης της Μητρόπολης. Τέτοια μικροψυχία και τέτοιο κόμπλεξ!

Αν κάποιοι αισθάνονται ότι ανήκουν σε κάποια άλλη Μητρόπολη, που υπάρχει μόνο στο μυαλό τους, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν και αν θα πρέπει να εμφανιστούν ξανά στις εκκλησίες αυτής της Μητρόπολης. Βεβαίως δεν υπάρχει καμία αυταπάτη, τις ψήφους της Εκκλησίας ουδείς αρνήθηκε…