Π. Κατσούλης : Η διάλυση της Γεωπονικής συνεχίζεται…

Η διάλυση της Γεωπονικής συνεχίζεται…

Με το ΦΕΚ Αρ. φύλλου 2310 της 15ης Σεπτεμβρίου 2022 και την υπ. Αριθμ. 66610/9.9.2022 πράξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, δύο ακόμη καθηγητές του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών που εδρεύει στο Μεσολόγγι, μετακινούνται στο Τμήμα Βιολογίας της Πάτρας.

Έτσι σταδιακά και βασανιστικά, μεθοδικά και κυρίως άνευ αντιδράσεων, προσεγγίζουμε το «σημείο 0» για τη Γεωπονική Σχολή, η οποία αντί να καλύψει την έλλειψη μελών ΔΕΠ αυτή την τριετία, σύντομα θα βρίσκεται χωρίς φοιτητές και καθηγητές, έτοιμη για κλείσιμο και μεταφορά. Πληροφορούμαι δε πως αντίστοιχες αποφάσεις μετακινήσεων υιοθετούνται και για τα εναπομείναντα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου.

Και όμως δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός εκ των ιθυνόντων, σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σιωπούν «σφυρίζοντας αδιάφορά» και εγείρουν εσκεμμένα ζητήματα που διαχωρίζουν τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτό της Μητροπόλεως.Όσο για την περιβόητη ίδρυση της Γεωργικής Σχολής στο Μεσολόγγι, η οποία αναγγέλθηκε μετά βαΐων και κλάδων πριν από 9 μήνες, ενημερώνω τους ένθερμους υποστηρικτές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση πως όλα βαίνουν καλώς. Συνεχίζει τη λειτουργία από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη Θεσσαλονίκη!

Παναγιώτης Α. Κατσούλης