Χριστίνα Σταρακά : Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Εθνικής Αντιστάσεως

Η Χριστίνα Σταρακά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου με δήλωσή της χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη να μην κλείσει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ένα εκ των δυο καταστημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο. Επισημαίνει, επίσης, τα προβλήματα για την οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και την ταλαιπωρία των νοικοκυριών.

Αναλυτικά η δήλωση της:

Η απόφαση για κατάργηση ενός εκ των δυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούν στο Αγρίνιο είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη.Εν μέσω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, έχει προκαλέσει αναστάτωση, αγανάκτηση και προβληματισμό στην κοινωνία μας και στους χιλιάδες συναλλασσόμενους με το εν λόγω κατάστημα. Είναι σαφές ότι η απόφαση γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων.

Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη να προσφέρει δυνατότητες εξυπηρέτησης εξ αποστάσεως, ωστόσο πολλοί συμπολίτες μας μπορούν να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά με τις επισκέψεις στο εκάστοτε κατάστημα. Αυτό που για τη διοίκηση της Τράπεζας είναι εκσυγχρονισμός, για ένα μεγάλο αριθμό συνδημοτών είναι αποκλεισμός από τη δυνατότητα να κάνουν μόνοι τους ακόμα και στοιχειώδεις συναλλαγές.

Δυστυχώς, αυτή η απόφαση δεν συμπορεύεται με το πνεύμα και την ουσία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων χρόνων λειτουργίας του το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είχε επιλεγεί και είχε στηριχθεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, θέτοντας την ανάπτυξή του στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνεργασίας.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για δυσάρεστη εξέλιξη που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη την παράταξη μας. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της και το κατάστημά της στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως να παραμείνει σε λειτουργία.