Δεν έχουν καταλήξει στο ΣΥΡΙΖΑ για το Αγρίνιο

Οι «βόλτες» του Αυτοδιοικητικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο

Μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν στραμμένο στο βλέμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, που κατά φαινόμενα θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη, αλλά «υποδόρια» ενδιαφέρονται και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Και αυτό γιατί δεν θέλουν να πάθουν το… κάζο του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασίες και συγκλίσεις, με στόχο να σπάσει η κυριαρχία των προερχόμενων από την ΝΔ υποψηφίων στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Γι΄αυτό και η Επιτροπή Αυτοδιοικητικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να δουλεύει και να δίνει τις κατευθυντήριες προς τα τοπικά όργανα του κόμματος για τις επόμενες τοπικές κάλπες. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτροπή μεταξύ άλλων παίζουν ο τομεάρχης Εσωτερικών Κ.Ζαχαριάδης, η Κ. Νοτοπούλου, αλλά ο Χρ.Σπίρτζης σε ρόλο συντονιστή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκμεταλλευτεί τις ΠΑΣΟΚικές του ρίζες για να κάνει συνεργασίες και συμπράξεις.

Και δεν είναι τυχαίο που αυτά τα στελέχη έχουν επισκεφθεί τους προηγούμενους μήνες την περιοχή. Η Κ. Νοτοπούλου βρέθηκε στο Αγρίνιο τον περασμένο Ιούνιο, ο Χρήστος Σπίρτζης τον Ιούλιο και τις προάλλες ο Κ. Ζαχαριάδης καλεσμένος των τοπικών οργανώσεων σε Παναιτώλιο και Καινούργιο. Όμως ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλήξει για το Αγρίνιο. Και οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν κάτι συγκεκριμένο ως feedback από τους τοπικούς. Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα της Χρ. Σταρακά με το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές αφήνει περιθώρια για σύμπραξη των παρατάξεων –την «επιβάλλει» μάλιστα και ο εκλογικός νόμος- αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής και με τι προϋποθέσεις. Να καταγραφούν απλώς οι δυνάμεις του χώρου ή να επανέλθει ο Δήμος Αγρινίου σε κεντροαριστερό πρόσημο; Πρόσωπο με προϋποθέσεις δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής στον ορίζοντα, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αλλεργία στις λογικές του «ξαναζεσταμένου φαγητού»…. Εκτός κι αν πέσουν στην ανάγκη του…