Σχεδόν έτοιμο το σκηνικό του 2023 στο Μεσολόγγι

Το σκηνικό για τις δημοτικές εκλογές του 2023 στο Μεσολόγγι έχει σχεδόν στηθεί μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις. Την αρχή έκανε η Όλγα Δασκαλή, που αποφάσισε μετά από μια παραγωγική θητεία στο Συμβούλιο Κοινότητας του Μεσολογγίου να μεταπηδήσει στην κεντρική σκηνή του Δήμου διεκδικώντας τη δημαρχία. Μάλιστα ο συνδυασμός που συγκροτεί ετοιμάζεται για τις πρώτες ανοικτές εκδηλώσεις στην περιφέρεια του Δήμου.

Τη σκυτάλη πήρε ο Σπύρος Διαμαντόπουλος ανακοινώνοντας και αυτός την απόφασή του να διεκδικήσει τη Δημαρχία. Ο ανεξάρτητος σήμερα δημοτικός σύμβουλος, μέτρα ήδη δύο νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις στις προηγούμενες εκλογές, ωστόσο διαφώνησε τόσο με το Νίκο Καραπάνο, όσο και με τον Κώστα Λύρο και τώρα έρχεται να ηγηθεί ο ίδιος.

Η μεγάλη εκκρεμότητα στο Μεσολόγγι παραμένει ο χώρος της κεντροαριστεράς. Το 2019, αν και οι εκλογές έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, υπήρχε μόνο ένα ψηφοδέλτιο που εξέφραζε το χώρο της κεντροαριστεράς και κυρίως το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό ήταν το ψηφοδέλτιο του Παντελή Σκαρμούτσου. Ζητούμενο για το συγκεκριμένο χώρο ήταν και παραμένει η ευρύτερη συνεργασία με ανθρώπους στο χώρο του «προοδευτικού κέντρου», ωστόσο η «ροπή» του χώρου προς την πολυδιάσπαση και τα προαπαιτούμενα που τίθενται από ορισμένους, βάζουν εμπόδια. Μολαταύτα πολλοί επιμένουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το όνομα του Π. Παπαδόπουλου, που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος το 2014. Τότε βέβαια αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα εκείνων των εκλογών, ο χώρος του ανάμεσα από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε δυνάμεις άνω του 30% μέσα από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς. Σήμερα όμως ο χώρος της κεντροαριστεράς αδυνατεί να βρει τις προϋποθέσεις που θα καταγράψουν την πραγματική δυναμική του στο Μεσολόγγι.