Νέος επικεφαλής ο άνθρωπος που “έδωσε” τον Κατσιφάρα και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο της επικεφαλής κλήθηκε χθες να εκλέξει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Κατσιφάρα, η παράταξη «Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο» εξέλεξε νέο της επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο από την Αιτωλοακαρνανία και πρώην αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Λύτρα, ο οποίος επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία έναντι του Αχαιού, επίσης πρώην αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καρπέτα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που μοιάζει με ανατροπή σε σχέση με τις διεργασίες που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις της παράταξης, αλλά και με δεδομένους τους χωρικούς συσχετισμούς εντός αυτής, καθώς οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι προέρχονται από την Αχαΐα, πέντε από την Αιτωλοακαρνανία και τέσσερις από την Ηλεία.

Ο μεγάλος ηττημένος μοιάζει να είναι ο ίδιος ο Απόστολος Κατσιφάρας που δεν κατάφερε να επιβάλλει τον εκλεκτό του ως νέο επικεφαλής. Αντιθέτος προέκυψε ως νέος επικεφαλής ο άνθρωπος που έστω και σε δεύτερο χρόνο αποκάλυψε το αλισβερίσι του πρώην Περιφέρειαρχη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αλισβερίσι που απέβη εις βάρος της Δυτικής Ελλάδας… Ο Γιάννης Λύτρας ήταν αυτός που αποκάλυψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο -δικαιώνοντας την κριτική του Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου- τη συνεννόηση που υπήρχε με το Υπουργείο Υποδομών και τον τότε υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με Βόνιτσα και Άκτιο.

«Είχαμε τη δέσμευση πως αν πάρουμε στο ΕΣΠΑ το δικό μας το συγκεκριμένο έργο, το Υπουργείο Υποδομών θα έπαιρνε στο τομεακό του πρόγραμμα το δρόμο «Πλατυγιάλι – Αστακός» και «Άγιος Δημήτριος – Ιόνια οδός», έτσι ώστε να συνδεθεί η Ιόνια οδός με το Πλατυγιάλι και τον Αστακό. Εμείς κάναμε το καθήκον μας ο υπουργός όχι…» είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λύτρας. Στην εξέλιξη των πραγμάτων δεν υπήρξε κάποια αντίδραση – διαμαρτυρία του Απ. Κατσιφάρα για τη δέσμευση που δεν τηρήθηκε, αντιθέτως και τυχαίως… προέκυψε η απλόχερη προεκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Απ. Κατσιφάρα…